Takk for følget og lykke til videre, ABG

FIRST Veritas har solgt aksjene sine i meglerhuset ABG Sundal Collier. Selskapet har i perioden der fondet har vært aksjonærer levert utmerkede prestasjoner, noe som har resultert i god aksjekursutvikling. Selvsagt veldig takknemlig for det.

Det på flere måter er litt sørgelig. Innbiller meg selv at jeg har brukbar oversikt over firmaet og kjenner mange av de som jobber der godt. Åpenbart kompetente og hyggelige folk med gode hakker og spader som helt klart vil slå godt fra seg uansett marked framover. Sist aksje jeg solgte ut av fondet var Betsson, og den har vel gått opp 40% siden det, så ABG har nok gode odds videre

Men nå skal ikke det her bli sånn sentimentalt kjærlighetsvås, selv om det er Valentines-day i dag. Sunk cost-bias er farlig, så selv om jeg har lagt ned utrolig mye tid på å analysere ABG, så må fakta alltid være den dominerende faktor, og ikke at jeg føler at tia jeg har brukt har vært bortkasta. Og i min verden betyr det hva modellen spytter ut når jeg mater fakta (dvs. regnskapstall – kan ta den diskusjonen en annen gang) inn. Modellen skal alltid bestemme, så sant det ikke er forventningsrett at «this time is different»

Kort fortalt falt totalscoren modellen gir ABG etter Q4 resultatene. Selv om jeg kan ta feil, er det i alle fall ikke for meg opplagt at scoren vil øke de kommende kvartalene (har testa ulike scenarier). Så når selskapet selv kom med tilbakekjøpstilbud, ble dette en mulighet for meg å høste fruktene, samtidig som ABG fikk kjøpt tilbake et meningsfullt antall aksjer. Litt vinn-vinn. Det er jo dessverre sånn at ABG aksjen ikke er blant de mest likvide, så det var heldig for meg at denne anledningen dukka opp når den gjorde.

Jeg er ikke så opptatt av kostpris. Det er uansett historie. Dagens kurs er uansett det eneste som er relevant i dag, helt uavhengig av hvilken kurs aksjene en gang i tia ble kjøpt på (pass på loss-aversion og anchoring bias). Uansett så vet jeg mange andre er opptatt av kostpris. Første aksjene i ABG ble kjøpt i begynnelsen av september 2020 på kurs rundt 4.40, og snittkurs på aksjene til Veritas eide var i snitt 4.90. I tillegg har fondet mottatt utbytte på til sammen 2.00 kroner (0.17+0.83+1.00). Om jeg trekker samlet utbytte ut i fra kostprisen, vil denne da bli 2.98. Aksjene ble solgt på 6.70. Målt i avkastning ble det i sum en god investering (ja kan det måles i noe annet?)

Kjøp/salg er en funksjon også av score til alle andre selskaper i fondet samt tegninger/innløsninger, så alle transaksjoner trenger ikke «virke rasjonelle» basert på en slik graf)

Kapitalen fra salget har blitt allokert til resterende 15 selskaper i fondet. Oppdatert portefølje her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Please reload

Vennligst vent ...