Q4 i gang for eiendomsselskapene

For en gangs skyld er jeg litt spent på kvartalstalla for eiendomsselskapene. Første selskap rapporterte fredag (27. jan) og det var Platzer. Selv om Platzer ikke er i FIRST Nordic Real Estate, så er sektoren på en del måter homogen og det kan gi en liten indikasjon på hva en kan forvente når selskapene i fondet begynner å rapportere tall (10. feb kommer Balder, NP3 og Emilshus)

Og talla til Platzer var egentlig ikke så verst. Summerer opp i noen punkter her:

  • Leieverdien (Rental value, altså leieinntekter gitt 0% ledighet) økte til SEK 1.548m i Q4 fra 1.420m i Q3.
  • Per kvm var økningen fra SEK 1.828 til SEK 1.942, altså 6.2%. Det er ikke nøyaktig epler og epler siden Platzer har utvida porteføljen gjennom kvartalet. Likevel kan det være en indikasjon på hva vi kan forvente av inflasjonsjusteringer
  • Etter kostnader økte EBIT fra en takt på SEK 959m i Q3 til SEK 1.064m i Q4 (10.9% vekst)
  • Rentekostnadene økte fra på SEK 60m i Q3 til SEK 78m i Q4. Det er litt varierende hva selskapene rapporterer, Platzer gir ikke en takt ved utgangen av kvartalet, og siden rentene har steget gjennom både Q3 og Q4 så er nok takten ved utgangen av Q4 noe høyere enn SEK 78m x 4. Men siden det var likt i Q3 så er nok veksttakten ganske fair
  • Alt-i-alt ender løpende EPS (inntjening per aksje) på SEK 5.51 i Q4, opp fra SEK 5.19 i Q3. Det er bra
  • Platzer økte utbytte fra SEK 2.20 til SEK 2.30 per aksje
  • Jeg er ikke veldig opptatt av NAV, men denne falt fra SEK 135.2 i Q3 til SEK 132.6 nå i Q4. Av dette fallet SEK 2.6, skyldes SEK 1.1 utbetalt utbytte i kvartalet.

Litt mer detaljer om Platzer i tabellen under

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Please reload

Vennligst vent ...