Blodtrading

Dette er overhodet ikke for å skryte av egen trading, derimot for å fortelle hvordan modellen gjør rebalansering i praksis, i dette tilfelle i BioGaia rundt deres kvartalstall.

Før de kom med kvartalstallene var dette status på selskapet:

Etter tallene var tastet inn, var dette status:

Hva har skjedd? Ikke så mye egentlig. Tallene på kvalitet er relativt upåvirket (der er det 2006-Date) jeg bruker. Det er stort sett snn det bruker å være. Det ligger jo 60 kvartaler historikk fra før, så når nr. 61 kommer pleier det sjelden snu opp ned på den historien i sum. På risiko har det skjedd litt, P/E har gått fra 42.1x til 40.0x, rett og slett siden inntjeningene var litt høyere i Q1 i år relativt til Q1 året før. Syklisk fase gått fra 0.96 til 1.00 pga litt høyere margin nå. I sum gikk scoren til BioGaia ørlitt opp basert på rapporten. Men kursen gikk rett opp. Jeg solgte en slump aksjer på 454, da hadde P/E gått til 45x, så prøvde jeg å selge litt mer på 485, men fikk ikke ut alt jeg ville før den falt tilbake. Endte dagen med å kjøpe litt tilbake på 451. På fredag falt kursen videre og jeg fikk kjøpt aksjer tilbake på rundt 423 i dag (se tabell nederst).

Det er denne måten modellen håndeterer store kursutslag. Men det er ikke sånn at jeg håper kursen skal falle etter jeg har solgt litt. Vi har jo forstatt masse aksjer, så selv om jeg solgte på vei oppover, så håper jeg jo opplagt at den skal gå videre. Det er bare snakk om risikohåndtering. Jeg er mer bull når kursen er i 420 enn 500, så da burde jeg ha større eksponering på 420 enn 500 også. En annen aksjer som svinger mye og jeg er veldig aktiv i er Fortnox. En aksje som har utviklet seg positivt siste tiden er Evolution.Selv om de har rapportert gode tall, har kursen gått enda mer opp enn kvalitetn, så den har jeg jo gradvis solgt ned litt. Den der forbanna Fjordkraften har bare falt, så der har jeg kjøpt mer fordi sånn jeg måler det har kursen falt mer enn kvaliteten (dog fortsatt en liten posisjon med 3.2%) . Kommer tilbake med et innlegg om den på onsdag etter tallene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Please reload

Vennligst vent ...