Klønete tweet fra meg – sorry

Twitter har vært en velsignelse for meg. Det begynte å gå virkelig opp for meg for et år siden når corona brøt ut det ble vanskelig å møte noen fysisk, hvor viktig digital kommunikasjon er. Jeg skal prøve å skrive litt ærlig om hva jeg tenker og hvordan jeg ønsker å kommunisere.

Det ble litt overload for meg nå nylig. Yngste sønnen min ble akkurat to måneder, Februar er den mest intense måneden på jobb (de aller fleste kommer med årstall så det blir ekstra komprimert) og samtidig har det vært mye innkommende forespørsler fra mange kanaler. Bortforklaring, men jeg må rett og slett prøve å allokere tiden min enda mer fornuftig fremover.

Jeg skrev en Tweet her forleden som sett i ettertid var klønete formulert, der jeg skrev noe sånn som at det var «umusikalsk å bruke mye tid på Twitter nå avkastning på fonda var negativ«. Det jeg tror jeg egentlig tenkte når jeg skrev det, var at det sikkert ser dumt ut utenfra av jeg poster masse greier her og der mens fonda faller. «Skjerp deg og gjør jobben din isteden for å henge på sosiale medier liksom.. «

Poenget er at jeg mener jo ikke det der i det hele tatt. Aner ikke hvorfor jeg skrev det. Tror bare jeg var sliten og ikke tenkte gjennom hva jeg skrev, sorry, trekker hele tweeten tilbake om mulig.

  • En av tingene jeg bryr meg minst om er hvordan det ser ut utenfra. Det gjelder både kommunikasjon og forvaltning. Tenker egentlig det alltid bare er best å si det som det er
  • Jeg gjør en bedre jobb også for avkastningen ved å dele innhold og være tilgjengelig, samme om det går bra eller dårlig der og da
  • Er det en ting jeg tar meg nær av å bli beskyldt for, så er det å trekke meg unna fordi det går dårlig (selv om tweeten helt opplagt kan tolkes sånn)

Kommunikasjon er litt vanskelig. Om fondet går opp eller ned en dag, en måned eller et år er det kun tilfeldigheter. Ikke fordi jeg er flink eller udugelig. Samtidig har jeg en trang inni meg de periodene det går ned til å si i fra at jeg ikke skal gjemme meg eller forsvinne, men at jeg jobber hardt med at det skal bli bedre. Og egentlig er jo det sykt kortsiktig, fordi jeg gjør ikke noe dårligere jobb akkurat der og da. Synes det er en vrien balanse. Tror jeg heretter ikke vil kommenter på det på eget initiativ, men prøver å være tilgjengelig for spørsmål og kommentarer. Ok?

Siden jeg har modellen, så trenger jeg ikke bruke så fryktelig mye tid på å lære all verden om selskapene og deres fremtid, (selv om jeg kanskje vil ha litt mer fokus på det gitt siste endring av utførelse av filosofien med faktabaserte forutsetninger der det er mulig).

Dermed frigjør jeg mye tid, og dette prøver jeg på en effektiv måte å bruke på Twitter. Det er selvsagt rent egoistisk. Jeg tror nemlig at ved å være så åpen som mulig, så får jeg mye tilbakemeldinger som i sum bidrar til å forbedre forvaltningen over tid. Kan være alt fra at EVO og Kindred er med i fondet, til spørsmål rundt beregning av avkastning på sysselsatt kapital til den siste nevnte endringen med faktabaserte forutsetninger (it is better to be vaguely right than exactly wrong). På samme måte får jeg masse innspill på innhold jeg skriver. Enten det er om ubytte, diversifisering, banker, IR-politikk, hvorfor vekst er viktig eller hvor lenge en bør eie en aksje. Det er det faktisk sykt lærerikt å skrive også. Jeg er heldig som har så mange som bryr seg. Når jeg deler ulike ting, så har jeg jo egentlig mange editors så sier i fra om de ser noe som er rart eller feil. Det er luksus. Husker spesielt en som sa at han ikke skjønte hvor jeg fikk fra at Sweco hadde P/E 11x. Viste seg at de hadde splittet aksjen så P/E var egentlig 33x, haha (kan berolige med at dette ikke hadde skjedd med et selskap i fondet, da hadde modellen prikket meg på skulderen..). Til slutt så er det vel også opplagt at det er en markedsføringseffekt gjennom at flere blir oppmerksom på fonda jeg forvalter. Jeg kan jo ikke anbefale at noen skal gjøre hverken det ene eller andre. Men jo flere som investerer i Veritas og får litt eierskap til produktet og måten å forvalte det på, jo bedre blir dynamikken gjennom et felles ønske om at det skal bli bra. Og siden jeg har investert og sparer mye penger i Veritas selv, så er det jo ingenting jeg heller vil. Derfor setter jeg utrolig stor pris på innspillene jeg får og det samme med tilliten mange har gitt meg gjennom investering og sparing (selv om jeg må slutte med å takke hver enkelt fremover slik jeg etter beste evne har gjort så langt, håper på forståelse for at det tar mye tid..)

Anyway, jeg logger altså ikke ut, men skal prøve å allokere tid litt mer fornuftig fremover (altfor lite Exit-livsstil på meg for tida). Vil fortsette å produsere innhold og poste oppdateringer på fondet. Vil forsøke etter beste evne å svare på alle spørsmål. Setter stor pris på at så mange bryr seg 🙂

Og appropos all reklamen på bloggen her. De usle grunkene det vil bringe inn vil i sin helhet gå til premier (bøker tenker jeg) på ulike quizer lignende den med ABG jeg hadde her forleden.

2 thoughts on “Klønete tweet fra meg – sorry

  1. Stå på, kom på twitter når du har overskudd til det. Selv husker jeg ingenting om hva som foregikk ellers i verden fra det første året i min sønns liv, så jeg skjønner godt at det er vanskelig å ordlegge seg 100% prosent i en tilfeldig tweet.

    Jeg synes det er utrolig kult at vi har vår norske versjon av Terry Smith, og føler meg sikker på at både min sønns sparepenger og mine pensjonspenger er i gode hender i dine fond! 🙂

    Så kommer du på twitter når du har overskudd til det, ingen kan forvente noe mer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Please reload

Vennligst vent ...